Pittige pompoensoep met kokos

Een lekkere variant op de pompoensoep is deze Thaise pompoensoep met kokos. Je kunt in pittigheid variëren door er een pepertje meer of minder in te doen, net wat je zelf lekker vindt.

Verhit de olie in een pan en voeg de gehakte knoflook, sjalotjes, de fijngesneden pepertjes en de verse gember toe en roerbak even kort zodat alle geuren vrijkomen. Voeg nu de pompoenblokjes toe, bak kort mee en voeg daarna de kippenbouillon, het citroengras en de kokosmelk toe.

Laat nu zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht wordt. Haal de citroengras uit de soep en blender vervolgens de soep met de staafmixer.
Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe en garneer met een paar blaadjes basilicum.

Categorie: makkelijk

Ingrediënten:

2 eetlepel olie
2 kleine fijngesneden pepertjes
1 teentje knoflook gehakt
4 fijngesneden sjalotjes
1 stengel citroengras
500 ml kippenbouillon
350 ml kokosmelk
500 gram in blokjes gesneden pompoen (zonder schil)
1 bosje verse basilicum blaadjes
Verse koriander 10 blaadjes fijngesneden
1 cm gember vers en fijngehakt

Copyright © 2009 - 2019 LDB Sales B.V.